Rybí závin aneb česká variace na fish cake

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila Dominka ŠIMONOVÁ

Ingredience

  • 1 ks Listové těsto
  • 1 ks Vejce
  • 4 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 2 lžíce Máslo
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 100 - 150 ml Smetana na vaření
  • 150 g Uzený pstruh

Instrukce

  • 1 Troubu předehřejte na 180°C. Na náplň uvařte brambory v osolené vodě doměkka. Mezitím ve větším rendlíku na rozehřáté polovině másla opečte cibuli doměkka, trvá to asi 5 minut. Přidejte česnek, a až mírně zezlátne, odstavte.
    2 Brambory slijte, vsypte je do rendlíku s cibulovou směsí, přilijte k nim smetanu a rozšťouchejte je nahrubo. Do hmoty pak zlehka zapracujte estragon, zbylé máslo a kousky pstruha.
    3 Náplň rozložte na plát listového těsta a klasicky zabalte. Hotový závin pak přesuňte na plech vyložený papírem na pečení. Ostrým nožem udělejte do těsta až k náplni příčné hlubší husté zářezy, potřete povrch vejcem a pečte 20 minut dozlatova. 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account