345

Polévka ze syrového zelí

Vytisknout recept
Tuhle polévku mi dala ochutnat sousedka, ale nikdy neprozradila svůj recept. Dlouho jsem hledala, až jednou náhoda zapracovala a já přišla na její tajemství, které bylo v syrovém zelí.
Na tuku se osmahne cibulka, přidá nakrájené hlávkové zelí, pro barvičku kousek nakrájené mrkve a nechá se to všechno podusit a zezlátnout. Dále se přidají brambory, drcený kmín, sůl, nové koření, houby, může se přidat i paprika, jak má kdo rád a pak se to posype hladkou moukou, zalije vývarem nebo vodou (v tom případě je vhodné přidat kostku) a všechno se pěkně provaří, až – jak říká manžel – brambory nejsou hranaté. Polévka se může zjemnit smetanou (ale nemusí). 
Není to obvyklá polévka, ale suroviny jsou dostupné a rozhodně překvapí svou chutí. Nejradši ji mám tak, jak je, podle chuti se může přidat trochu octa nebo zakysaná smetana.
1/5ks - syrové zelí
1ks - cibule
2lžíce - sádlo, máslo nebo olej
1hrst - houby
2ks - brambory
1ks - mrkev
dle receptuks - koření a další suroviny
podle chutiks - polévková kostka nebo vývar
příprava - 20
vaření - 1
Kategorie Polévka
Uvařila AliceBarešová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account