Pikantní dýňová polévka s červenou čočkou

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila MichaelaLejsková

Ingredience

  • 1 ks Dýně hokkaidó
  • 200 g Červená čočka
  • 4 lžíce Olivový extra panenský olej
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kostka Zeleninového bujónu
  • 2 lžička Mletý kmín
  • 2 lžička Mletý koriandr
  • 1/2 lžička Kurkuma
  • 1/2 lžička Chilli
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř

Instrukce

  • Čočku propláchněte v sítku pod studenou tekoucí vodou. Cibuli nakrájejte nadrobno, vložte do rozpáleného oleje a restujete za občasného míchání cca 5 minut. Mezitím si nakrájejte dýni na kostky. Mladou čerstvou dýni není potřeba loupat, starší uskladněnou předem oloupejte. Do osmažené cibulky přidejte utřený česnek, kmín, koriandr, chilli a kurkumu a restujte asi 30 vteřin. Přidejte čočku a dýni a důkladně promíchejte. Nakonec přidejte 1,5 litru horké vody s bujonem. Přiveďte k varu, snižte teplotu a za občasného míchání vařte pod pokličkou cca 15-20 minut do změknutí dýně i čočky. Nakonec polévku dle chuti dosolte, opepřete a rozmixujte tyčovým mixérem. Můžete podávat posypané nasekanou petrželkou, opraženými dýňovými semínky nebo lžící zakysané smetany.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account