Pikantní dýňová polévka

Vytisknout recept
Ve větším hrnci na řepkovém oleji necháme lehce zapěnit najemno nakrájenou cibulku s nastrouhaným kouskem zázvoru, přidáme špetku chilli koření. Jakmile začne cibulka cibulka sklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou a oloupanou dýni. Za občasného míchání necháme ještě chvíli společně restovat, aby se dýně lehce opekla. Po té vše zalejeme připraveným vývarem nebo horkou vodou. Vše necháme pozvolna vařit asi 15 minut. Jakmile je dýně měkká, pomocí tyčového mixéru polévku rozmixujeme do hladkého krému. Nakonec polévku lehce dosolíme a dle chuti můžeme případně přidat trochu zázvoru, chilli koření nebo třeba pár kapek citronu. Při podávání polévky je možné přidat lžičku méně tučné smetany.
0,5ks - Dýně kokaido
5lžíce - olej
1špetka - zázkor, sůl, chilli koření
0,5l - vývar
0,5sklenička - smetana
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila PetraSchäferová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account