164

Pesto z medvědího česneku

Vytisknout recept
Konečně je tady! Sezóna medvědího česneku právě začíná. 🙂 Nejčastěji jej najdete ve vlhčích, spíše stinných místech. Často je také pěstován jako okrasná rostlina v zahradách a parcích. Najít ho můžete i v Praze – například v Divoké Šárce. 
Spolehlivě jej poznáte, pakliže list zlehka promnete mezi prsty – přesvědčí vás jemná česneková vůně. Využít ho můžete všude tam, kde byste použili česnek + hodí se do každé pomazánky!

Latinský název: 

Allium ursinum  (Allium: latinské jméno pro česnek, které použil již Plinius; ursinum: latinsky medvědí)

Pesto:

Všechny ingredience společně krátce rozmixujte a zdravá lahůdka je na světě. Stačí přimíchat do těstovin, nebo použít jako dip k masu, namazat na chleba... 
V lednici vydrží i několik týdnů. 

Další využití: 

Šťáva z listů se někdy používá jako hmyzí repelent. V minulosti se šťávy z česneku medvědího využívalo při dezinfekci v domácnostech.
25ks - medvědí česnek
100ml - panenský olivový olej
40g - piniový oříšek
40g - parmazán
příprava - 5 minut
vaření - 0
Kategorie Chuťovka
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account