Pečená řepa

Vytisknout recept
Dobrý způsob, jak se do této atraktivní zeleniny velmi rychle zamilovat. Udělejte to rychle a bezhlavě. Popadněte červenou řepu do náruče, doneste ji do své kuchyně a chovejte se k ní něžně. Neubližujte jí nožem! Zkuste ji zahalit do stříbrné róby z alobalu a položit do horoucí náruče trouby. Jednoduché a půvabné recepty na krásky platí.
 Když je řepa upečená, propícháme ji, aby z ní rychleji vyšla pára a poté ji oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na způsob carpaccia ji vyskládáme na bílý talíř, protože jedině na něm krásně vynikne v celé své rubínové nádheře. Nyní už stačí jenom chutný dresink a můžeme si na pečené řepě opravdu skvostně pochutnat. Já měla po ruce šťavnaté lístky špenátu ze svého skleníku, tak jsem je naskládala na talíř s řepou a přidala bělostný feta sýr, který u nás doma nikdy nechybí. Stačí ho nadrobit do talíře. Pro lepší požitek jsem si připravila karamelizovanou červenou cibuli. Stačí ji oloupat a nakrájet na klínky nebo kolečka, na lžíci olivového oleje osmahnout, přidat špetku přírodního cukru a když se rozpustí zakápnout lehce balzamikovým octem. Teplou cibulkou příjemné chuti posypat talíř a můžete hodovat. Ďábelsky rudá zelenina se vám odmění božskou chutí.Nebo si udělejte úplně jednoduchý dresink z olivového oleje, citrónové šťávy a medu, jak chcete. Pečená řepa zafunguje zázračně i v tomto případě.

1ks - BULVA ŘEPY
1ks - ALOBAL
1špetka - MOŘSKÁ SŮL
palička ks - ČESNEK
1lžička - BALZAMIKOVÝ OCET
1špetka - mletý pepř
snítka ks - rozmarýn
příprava - 20
vaření - 60
Kategorie Chuťovka
Uvařila Dominka ŠIMONOVÁ

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account