290

Pampeliškové víno

Vytisknout recept
Natrháme litr pampeliškových květů, ty vložíme do hrnce, přídáme k nim vodu, cukr a šťávu z citronů. Vše necháme vařit 15 minut. Celou směs poté necháme odstát 24 hodin, poté směs zcedíme přes utěrku (je nutno pampelišky pořádně vyždímat) do čistého hrnce. Do šťávy přidáme kvasnice.  Takto v hrnci (bez pokličky) necháme směs 14 dnů stát, odpočívat, nic s ní neděláme. Poté víno přelijeme do sklenic (lepší je sklo, než plast). Konzumace je nejlepší po půl roce, pak je totiž víno jemně perlivé.
1l - pampeliška květy
2,5l - voda
2kg - cukr krystal
3ks - citrony
20dkg - droždí
příprava - 15 minut
vaření - vaření + stání 14 dnů
Kategorie Nápoje
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account