
Olomoucká roláda s vejci
Ingredience
- 1 kg hovězího masa
- 200 g Olomouckých tvarůžků
- 150 g měkkého salámu
- 3 vejce
- 1 cibule
- hořčice
- světlé pivo
- olej
- sůl pepř
- hladká mouka
Instrukce
- Ze zadního hovězího masa nařízněte plát na roládu a rozklepejte ho. Na pánvi osmahněte vejce s cibulkou a lehce osolte. Maso potřete hořčicí, poklaďte plátky salámu, tvarůžků a vaječnou směsí. Roládu zaviňte, stáhněte nití, osolte a opečte zprudka ze všech stran na oleji. Podlijte pivem a pečte pod poklicí v troubě. Během pečení pravidelně podlévejte vodou a výpekem. Ze stěn pekáče odškrabujte, co se přichytilo, a vracejte do šťávy – dodá jí to barvu i chuť. Při pečení rolády vznikne hustý výpek s konzistencí omáčky, který je vynikající.