Olomoucká roláda s vejci

Vytisknout recept
Recept, který v sobě nese poctivost domácí kuchyně a zároveň překvapí netradiční kombinací chutí. Nezaměnitelná chuť Olomouckých tvarůžků, šťavnaté hovězí maso a jemná vaječná náplň je kombinace, která si právem říká o místo u slavnostního stolu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 1 kg hovězího masa
  • 200 g Olomouckých tvarůžků
  • 150 g měkkého salámu
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • hořčice
  • světlé pivo
  • olej
  • sůl pepř
  • hladká mouka

Instrukce

  • Ze zadního hovězího masa nařízněte plát na roládu a rozklepejte ho. Na pánvi osmahněte vejce s cibulkou a lehce osolte. Maso potřete hořčicí, poklaďte plátky salámu, tvarůžků a vaječnou směsí. Roládu zaviňte, stáhněte nití, osolte a opečte zprudka ze všech stran na oleji. Podlijte pivem a pečte pod poklicí v troubě. Během pečení pravidelně podlévejte vodou a výpekem. Ze stěn pekáče odškrabujte, co se přichytilo, a vracejte do šťávy – dodá jí to barvu i chuť. Při pečení rolády vznikne hustý výpek s konzistencí omáčky, který je vynikající.

Notes

Zdroj a foto: A. W., výrobce Olomouckých tvarůžků

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account