104

Okurkový salát rychlý

Vytisknout recept
Okurkový salát si můžete připravit ze tří, ale i z třiceti okurek – je to jen na vás. Já ho dělám asi z 5 kg okurek.
Okurky omyjeme, odřízneme konce a můžeme oloupat, případně nechat slupku – jak jste zvyklí dělat běžně salát – já je vždy ještě oloupu.
Okurky nastrouháme na hrubém struhadle (na kolečka nebo jako brambory – na drobnější kousky).
Do sklenic navrstvíme okurky tak, aby byly asi 0,5-1 cm pod okrajem sklenice.
Do sklenice o objemu 700 ml nasypeme 2 lžičky cukru, 1 lžíci octa, 1 lžičku soli – já dávám i špetku černého mletého pepře, případně i kopr.
Poté dolijeme studenou vodou a sklenici  pevně zavřeme.
Sterilizujeme při teplotě 80 stupňů asi 20-30 minut. Obrátíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v komoře – tedy chladném temném místě.
dle potřebyks - okurky hadovky
dle potřebyks - cukr krystal
dle potřebyks - ocet
dle potřebyks - sůl
dle potřebyks - pepř
dle chutiks - kopr
dle potřebyks - voda
příprava - 25 minut
vaření - 20-30 minut
Kategorie Salát
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account