Obed do pol hodiny: Rajčinová omáčka so špagetami

Vytisknout recept
Dáme variť špagety.
Na troške oleja posmažíme slaninku nakrájanú na malé kocky, pridáme cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme mleté mäso, necháme zatiahnuť farbu a keď pustí šťavu, prilejeme konzervu lúpaných krájaných rajčín. Pod pokrievkou udusíme do mäkka. Ak treba, necháme trochu zredukovať šťavu. Ochutíme soľou, bazalkou, prelisovaným cesnakom a najdôležitejšou ingredienciou - štipkou mletej škorice. Už nevaríme.
Podávame so špagetami, posypané strúhaným syrom.
500g - mletého mäsa
1ks - gazdovskej slaninky 1 cm plátok
1ks - cibuľa
1ks - konzerva rajčín
1ks - cesnak
ks - bazalka
1lžička - olej
1špetka - škorice
400g - špagety
příprava - 2
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account