225

Květákové karbanátky s mrkvi

Vytisknout recept
Ve slané vodě uvaříme doměkka květák a mrkev, necháme zchládnout. Potom rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přidáme sůl, majoránku, česnek, vejce a zahustíme strouhankou tak, aby jsme mohly vytvořit placky a směs se nám nebude moc lepit. Nakonec ještě obalíme ve strouhance a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Všechny karbenátky jemně pokapeme olejem a dáme do vyhřáté trouby péct. Asi po 15.min otočíme a dopečeme. Můžeme ještě posypat tvrdým sýrem. Podáváme s vařenými brambory, zeleninovým salátem a lahodným jogurtovým dresinkem. Kdo má rád tučnější variantu, může karbenátky osmažit na pánvi.
1ks - květák
6-8ks - mrkev
3ks - vejce
1-2stroužek - česnek
dle chutiks - sůl
dle chutiks - majoránka
na pokapáníks - olej
může býtks - sýr
dle potřebyks - strouhanka
příprava - 25 minut
vaření - pečení 25 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account