241

Kuře na kysaném zelí

Vytisknout recept
Zelí nejdříve ochutnejte, pokud je příliš kyselé, tak ho promyjeme a necháme okapat.
Navrstvíme ho na plech vymazaný vepřovým sádlem. Z lehka to okmínujeme.
Masíčko ochutíme solí, pepřem a kořením na pečené kuře. Uložíme na zelí.
Podlijeme trochou vody nebo vývarem.
Pečeme při teplotě 200-220 stupních 45-55 minut. 20-30 minut před koncem pečení můžete podlít šlehačkou, chuť bude ještě jemnější a krémovější.
 
1kg - kysané zelí
dle chutiks - kmín
dle potřebyks - stehna kuřecí
dle potřebyks - koření na pečené kuře
dle chutiks - sůl a pepř
1ks - smetana ke šlehání na podlití
příprava - 10 minut
vaření - 45 - 55 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account