Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 48 minutes
Uvařila JanaPopelková

Ingredience

  • 1 kg dýně
  • 2 hrnek polohrubá mouka
  • 1/5 hrnek cukr krupice
  • 3/4 hrnek mléko
  • 1 špetka vanilka
  • 1 lžíce citronová kůra
  • 2 ka prášek do pečiva
  • 1 kg strouhaná jablka
  • 1 ks vejce
  • 2 lžička skořice
  • 1/2 hrnek olej

Instrukce

  • Tento koláč vznikl náhodou, ale během víkendu jsem ho pekla 2x 🙂 
    Výsledek je asi 3 cm vysoký, velice mokrý a vláčný koláč (moc nenaskočí)
    Dýni doporučuji rozmixovat na padrť (samozřejmě bez semínek a vnitřního obsahu) - nechala jsem ji i se slupkou.
    Jablka nastrouhat na hrubo a nechat v misce, ať pustí vodu. 
    Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
    Plech si vymažte a vysypte, nebo vyložte pečícím papírem.
    Na těsto: 
    Dýně, cukr (1 hrnek, zbytek necháte na jablka), mouku, prášek do pečiva, vejce, olej, vanilku nebo vanilkový cukr, prášek do pečiva a mléko, nebo vodu - tu opatrně přilévejte, ať to nemáte moc řídké. Přidejte citronovou kůru.
    Smíchejte, :-)vznikne těsto hustější. To naneste a urovnejte na plech. 
    Vezměte jablka, vymačkejte z nich šťávu, slijte jinam, sušší jablka prosypte zbylým cukrem a skořicí a naneste na těsto. Snažila jsem se o rovnoměrnost, ale moc to nejde 🙂 
    Šup s tím do trouby a pečte - špatně se poznává, že už to je, protože těšto je oranžové od dýně - já to brala podle jablek a bylo to v troubě cca 45-50 minut na 175-180 stupňů. 
    Výsledný koláč je nižší, úúúžasně vláčný a syn kamarádky se po něm mohl utlouci. 🙂 
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account