366

Koláč z dýně hokaido co není cítit dýní, ale voní vanilkou, skořicí, citronem a karamelizovanými jablky

Vytisknout recept


Tento koláč vznikl náhodou, ale během víkendu jsem ho pekla 2x 🙂 

Výsledek je asi 3 cm vysoký, velice mokrý a vláčný koláč (moc nenaskočí)
Dýni doporučuji rozmixovat na padrť (samozřejmě bez semínek a vnitřního obsahu) - nechala jsem ji i se slupkou.
Jablka nastrouhat na hrubo a nechat v misce, ať pustí vodu. 
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Plech si vymažte a vysypte, nebo vyložte pečícím papírem.
Na těsto: 
Dýně, cukr (1 hrnek, zbytek necháte na jablka), mouku, prášek do pečiva, vejce, olej, vanilku nebo vanilkový cukr, prášek do pečiva a mléko, nebo vodu - tu opatrně přilévejte, ať to nemáte moc řídké. Přidejte citronovou kůru.
Smíchejte, :-)vznikne těsto hustější. To naneste a urovnejte na plech. 
Vezměte jablka, vymačkejte z nich šťávu, slijte jinam, sušší jablka prosypte zbylým cukrem a skořicí a naneste na těsto. Snažila jsem se o rovnoměrnost, ale moc to nejde 🙂 
Šup s tím do trouby a pečte - špatně se poznává, že už to je, protože těšto je oranžové od dýně - já to brala podle jablek a bylo to v troubě cca 45-50 minut na 175-180 stupňů. 
Výsledný koláč je nižší, úúúžasně vláčný a syn kamarádky se po něm mohl utlouci. 🙂 


1kg - Dýně - v našem případě Hokaido - lze jakákoliv
2hrnek - Polohrubá mouka
1,5 hrnek - Cukr krupice
3/4hrnek - Mléko/voda
1špetka - Vanilka
1lžíce - Citronová kůra
2ks - Prášek do pečiva
1kg - Strouhaná jablka
1ks - Vajíčko
2lžička - Skořice
1/2hrnek - olej
příprava - 15
vaření - 50
Kategorie Dezert
Uvařila JanaPopelková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account