641

Kefírové lívance - nadýchané potěšení

Vytisknout recept
Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci kefíru a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, kefír, aby se neutvořily žmolky.
Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto (lze smažit i na obyčejné pánvi, viz. foto). Smažíme po obou stranách dorůžova.
Smažené mažeme povidly, sypeme strouhaným tvarohem, kropíme smetanou a zdobíme ovocem. Mohou se také sypat skořicí smíchanou s cukrem nebo přelít hustým sirupem.
 
Poznámka: Když chci mít lívanců hodně a opravdu nadýchané, dávám celou kostku droždí. Bez obav.
 
Dobré pochutnání přeje
Miška optimistka 😎

300g - hladká mouka
500ml - kefír
30g - cukr moučka
15g - droždí
2ks - vejce
1špetka - sůl
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila MichaelaRejdová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account