Houbové kerneto

Vytisknout recept
Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo a vsypeme třetinu šalotek a na plátky nakrájený česnek. Opékáme zhruba minutu a vsypeme houby. Přidáme tymián, rozmarýn, osolíme, opepříme a na středním stupni dusíme doměkka, zhruba 10-15 minut.
Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej, vsypeme zbylé šalotky a opékáme do sklovata. Přidáme kroupy a restujeme ještě 1-2 minuty, až začnou praskat. Zalijeme vínem, necháme ho odpařit, zlumíme teplotu na střední a postupně přiléváme vývar vždy, když se vsákne. Pokračujeme dokud není korneto měkké tak akorát na skus. Trvá to 20-30 minut.
Osolíme, operříme, vmícháme nakrájená sušená rajčata, houby a lučinu.
Dobrou chuť.
200g - Lišky
1ks - Hlíva
6ks - šalotka
3lžíce - Máslo
2stroužek - Česnek
4ks - Tymián
4ks - Rozmarýn
2lžíce - Olivový olej
250g - Špaldové kroupy
150ml - Suché bílé víno
500ml - Zeleninový vývar
4ks - Sušená rajčata
100g - Lučina
1špetka - Sůl, pepř
příprava - 60
vaření - 50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila SIPEJI

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account