148

Domácí sýr

Vytisknout recept
2 l mléko
2 lžičky sůl
400 g zakysaná smetana
6 ks vejce
 

 


  1. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme sůl (pokud máte raději sladší sýry, přidejte o lžičku méně).
  2. Na mírném ohni přivedeme osolené mléko do varu a za stálého míchání přidáváme rozšlehaná vajíčka se zakysanou smetanou. Tuto hmotu vaříme asi 6 minut - začne se tvořit tvaroh.
  3. Připravíme si jemnou tkaninu, přes kterou budeme slévat sýr. Pomocí tkaniny sýr pořádně zbavíme tekutiny a pořádně uvážeme.
  4. Necháme alespoň 4 hodiny odstát takto pořádně utaženy a sýr máme hotový.

2l - mléko
2lžička - sůl
400g - zakysaná smetana
6ks - vejce
příprava - 30 minut
vaření - vaření
Kategorie Chuťovka
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account