Domáca knedľa

Vytisknout recept
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások, zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Alebo nahádžeme do pekárničky v poradí - tekutiny, nakoniec múka a droždie a zapneme program Kysnuté cesto a 1:20 hod. sa nemusíme starať 🙂
Cesto rozdelíme na 2 časti, z každej vymiesime knedľu na pomúčenej doske a necháme ešte 10-15 minút podkysnúť. Do hrnca nalejeme vodu aby bola tesne pod paráčik, ale nedotýkala sa, pridáme paráčik, pomastíme olejom a zapneme ohrev. Keď už je naparené, vložíme 1 knedľu a 20 minút neotvárame! Vyberieme, dolejeme horúcu vodu,  chviľu počkáme a uparíme aj druhú knedľu.
500g - polohrubej múky
125ml - mlieka
125ml - vody
1ks - vajce
1lžička - soli
1lžíce - kryštálového cukru
1ks - droždie
2lžíce - oleja
příprava - 60
vaření - 20
Kategorie Přílohy
Uvařila Emília Balonová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account