408

Cuketová omáčka

Vytisknout recept

 

  • 3 střední cukety
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • Olivový olej
  • Zakysanou smetanu (množství dle chuti, dala jsem ¾ kelímku)
  • Na ochucení – zeleninový bio bujón, případně sůl, bazalka, oregano

Postup

  1. Cukety omyjte a nastrouhejte je nahrubo, popř. nakrájejte na drobno. Neloupejte je ...
  2. Na olivovém oleji orestujte nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidejte cukety. Míchejte, chvíli restujte.
  3. Přidejte na chuť zeleninový bujón bez glutamátu (já používám BIO sypký), popř. trochu soli, bazalku a oregano. Komu nevoní oregano, dejte jen bazalku popř. jakékoliv jiné zelené bylinky. Cuketa je sama o sobě celkem nevýrazná, takže se k ní hodí jakékoliv zelené koření.
  4. Nepřidávejte žádnou vodu, jinak byste si z toho udělali spíš polévku. Cuketa sama vodu pustí.
  5. Duste do změknutí cukety max. 10 min. a před koncem tepelné úpravy přidejte stroužek česneku.
  6. Zjemněte zakysanou smetanou a rozmixujte.

3ks - cuketa
1ks - cibule
1stroužek - česnek
dle potřebyks - olivový olej
3/4 kelímekks - zakysaná smetana
1ks - zeleninový bio bujon
dle chutiks - bazalka nebo oregano
příprava - 10 minut
vaření - asi 10 -15 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account