325

Čínské řízečky

Vytisknout recept

0,5 kuřecího nebo krůtího masa,
1 lžička soli,
3 vejce,
3 lžíce solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě),
2 cibule (nebo pórek, co máte rádi),
1 lžička kari,
1 lžička mleté sladké papriky,
1 lžička mleté pálivé papriky (pokud máte rádi),
3 lžíce oleje,
1 lžička cukru moučka,
kečup.


POSTUP PŘÍPRAVY

Maso nakrájím na tenké nudličky, přidám vejce, olej, cukr a solamyl. Pokud vařím i pro děti, tak oddělím do jiné mísy tolik množství, kolik sní. Do dětské misky potom přidám trošku soli a kečupu (náš malej cibuli nejí, ale jinak klidně i cibuli). Do misky pro nás nakrájím bohatě cibule, osolím, okořením. Vše řádně promíchat a nechat alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou děláme na rozpálený tuk malé řízečky, které smažíme po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem, vynikající jsou i studené, takže určitě nezbydou!!! Aspoň u nás se po nich vždycky jen zapráší..

500g - kuřecí nebo krůtí prso
1lžička - sůl
3ks - vejce
3lžíce - solamyl
2ks - cibule - nemusí být
1lžička - kari
1lžička - sladká mletá paprika
1lžička - pálivá mletá paprika
3lžíce - olej
1lžička - cukr moučka
dle chutiks - kečup
příprava - 15
vaření - chlazení 1 den + smažení
Kategorie Chuťovka
Uvařila KarinBoušková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account