Je sice červen a jelikož čas prchá, připomínám k čemu mohou sloužit ořechové skořápky z vlašských ořechů.
Ořechové skořápky jsou víceméně považovány za odpad, který končí v koši. Ale nemusí. Skořápky patří k přírodním materiálům, nejsou plné chemie a nejsou ani toxické. Proto jsou považovány za vyhovující jak pro přírodu, tak i pro člověka. Už naši předkové věděli, že skořápky mají skvělé vlastnosti, které by měly být využity pro zdraví člověka a při léčbě různých zdravotních problémů.
Čaj z ořechových skořápek
Už v minulosti se skořápky využívaly jako prevence před vznikem cukrovky. Čaj ze skořápek vás rovněž zbaví kašle, rýmy a nachlazení. Umyté vyloupané skořápky použijte k přípravě čaje, který se skvěle osvědčil proti suchému, ale i vleklému vlhkému kašli. Překvapivě nemá hořkou chuť, takže ho bez problémů můžete podávat i malým dětem. Pijte ho třikrát denně několik dní po sobě.
Příprava
Omyjte a vyloupejte 10 vlašských ořechů. Skořápky pak dejte do 1/2 litru vody, přiveďte k varu a pak pomalu vařte 30 minut. Než čaj slijete, můžete po vypnutí nechat skořápky ještě chvíli louhovat. Sceďte přes jemné sítko či plátýnko. Hotový čaj má medovou barvu, příjemně voní a dobře chutná.
