Zelí z červené řepy

Vytisknout recept
K čemu se toto zelí hodí? K pečenému vepřovému masu, pečenému kuřeti, jen tak k vařenému bramboru, nokům… Dobrou chuť!
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g červené řepy
  • 2 velké cibule
  • sůl
  • 2 kávové lžičky celého kmínu
  • 1 polévková lžíce medu/třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce sádla
  • cca 4 polévkové lžíce červeného vinného octa Bzenecký

Instrukce

  • Řepu okrájíme, umyjeme a nastrouháme nebo rozmixujeme na jemné nudličky v mixéru.
  • Hrnec rozpálíme a na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme všechnu řepu a zalijeme vodou, aby byla zhruba do 3/4 ponořená. Osolíme, lehce okmínujeme, přidáme med/třtinový cukr a ocet. (Množství máte podle naší chuti – jestli máte radši kyselejší zelí, klidně si přidejte víc octu)
  • Průběžně mícháme a necháme uvařit doměkka.
5 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Červenou řepu miluji

  2. Tak asi by to šlo, zrovna jako je zelí z kedluben a už jsem i jedla to z cukety….Nicméně na druhou stranu, není asi důvodu hlávkové zelí zaměňovat za jinou surovinu proto, abych získala zelí.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Již jsem zkoušela, ještě bych to měla více doladit, ale řepu máme moc rádi 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account