
Vegetariánská okurková omáčka
Do litru vody vhodíme bujon a mecháme na středním ohni rozpustit. Mezitím nakrájíme na menší kostky okurky a kabanos (pokud jsme se rozhodli pro masovou variantu). Pokud budeme dělat domácí jíšku - určitě si ji připravíme předem - mně se ji nikdy nepodaří udělat pořádne a proto si ji kupuji.
Do horké vody přidáme okurky, kabanos a koření. Po chvíli dušení a přivedeme k varu přidáme dle instrukcí jíšku. Jako poslední přidáme smetanu a koření. Pokud se nám omáčka zdá málo kyselá, je možné přilít lák z okurek.
Já nejčastěji podávám s bramborem, ale na internetu jsem našla i jako přílohu rýži nebo houskový knedlík. Omáčka nejlépe chutná jako horká po prvním uvaření. Doporučuji spotřebovat do 24 hodin.
Dobrou chuť. 1sklenička - Zavařované kyselé okurky 1sklenička - Zakysaná smetana ks - Hrášekks - Kabanosks - Kořeníks - Bujon kostkuks - Jíškapříprava - 15 minutvaření - 30 minut