132

Vegetariánská okurková omáčka

Vytisknout recept
Kdykoli ji někdo od Dee ochutná, chce recept... Vy ho máte hned!
Milé dámy, nejprve by jsem Vás ráda ujistila, že ačkoli se to nezdá, recept je opravdu velmi chutný. Já když jsem jen měla poprvé, byla jsem velmi překvapená, že ačkoli to moc dobře nevypadalo, chutnala omáčka skvěle. Do dnešního dne, kdykoli ji někdo u mě ochutná, chce recept...

Do litru vody vhodíme bujon a mecháme na středním ohni rozpustit. Mezitím nakrájíme na menší kostky okurky a kabanos (pokud jsme se rozhodli pro masovou variantu). Pokud budeme dělat domácí jíšku - určitě si ji připravíme předem - mně se ji nikdy nepodaří udělat pořádne a proto si ji kupuji. 
Do horké vody přidáme okurky, kabanos a koření. Po chvíli dušení a přivedeme k varu přidáme dle instrukcí jíšku. Jako poslední přidáme smetanu a koření. Pokud se nám omáčka zdá málo kyselá, je možné přilít lák z okurek.

Já nejčastěji podávám s bramborem, ale na internetu jsem našla i jako přílohu rýži nebo houskový knedlík. Omáčka nejlépe chutná jako horká po prvním uvaření. Doporučuji spotřebovat do 24 hodin. 

Dobrou chuť. 

1sklenička - Zavařované kyselé okurky
1sklenička - Zakysaná smetana
ks - Hrášek
ks - Kabanos
ks - Koření
ks - Bujon kostku
ks - Jíška
příprava - 15 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Přílohy
Uvařila DenisaMorbicrová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account