76

Tvarohové knedlíky s jahodami

Vytisknout recept
Připravte svým dětem knedlíky s čerstvými jahodami. Budou se olizovat až za ušima!
Tvaroh smícháme s polohrubou moukou a špetkou soli, přidáme žloutky a zpracujeme na hladké těsto. (Nemělo by se lepit na ruce.)
Těsto necháme asi půl hodiny v chladu. Pak z něj na pracovní ploše posypané moukou vytvarujeme válečky.
Z válečků odkrajujeme stejnoměrné plátky. Ty postupně plníme jahodami, které jsme předtím dobře omyli, osušili a zbavili stopky.
Vytvarujeme knedlíky a vložíme je do vroucí osolené vody. Vaříme 8–10 minut: až budou uvařené, samy vyplavou na povrch.
Po dovaření knedlíky vyjmeme a propícháme špejlí nebo vidličkou.
Podáváme se zakysanou smetanou, sypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem.
 
 
 
 
 
500g - Měkký tvaroh
250g - Polohrubá mouka
2ks - Žloutky
1ks - Zakysaná smetana
ks - Jahody
ks - Moučkový cukr
ks - Sůl
příprava - 8-10 minut
vaření - 40 minut
Kategorie Dezert
Uvařila LudmilaJedličková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account