178

Sushi maki

Vytisknout recept
Varianta sushi s avokádem, okurkou a krabími tyčinkami. Ochutnejte!
Dle návodu na sáčku si uvaříme 2 šálky speciální sushi rýže. Rýži přendáme do skleněné či dřevěné mísy. Po vychladnutí do ní opatrným převracením zapracujeme rýžový rozvar: 3 lžíce rýžového octa, 2 lžíce cukru a 1 čajovou lžičku soli.

Tuto směs zahřejeme na plotně pro lepší rozpuštění ingrediencí, poté necháme vychladnout. Nori plátek rozpůlíme na polovinu a položíme lesklou stranou na bambusovou podložku. Na nori naneseme slabou vrstvu lepkavé rýže (pro snadnější nanášení si namáčejte prsty v misce s vodou).

Na vzdálenější straně necháte 1 cm volný bez rýže. Na rýži naneseme slabou vrstvu pasty wasabi, slabé plátky okurky, avokáda a krabích tyčinek. Vše zabalíme pomocí bambusové podložky. Nakrájíme na cca 7 kousků a podáváme s pastou wasabi, sójovou omáčkou a nakládaným zázvorem.

ks - Nori - mořské řasy
ks - Rýže na sushi
ks - Nakládaný zázvor
ks - Pasta wasabi
ks - Sójová omáčka Kikkoman
ks - Okurka, avokádo, krabí tyčinky
ks - Rýžový ocet
ks - Cukr
ks - Sůl
příprava - 40 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Chuťovka
Uvařila DitaBřezinová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account