189

Šťáva z černé jeřabiny

Vytisknout recept
Ideální životabudič na chladné podzimní večery! 
Asi 2 l kuliček jeřabiny propláchneme vodou, přesypeme do většího hrnce a přilijeme 1 litr vody. Vaříme 20 minut. Jeřabiny trochu pomačkáme, šťávu scedíme a odměříme. Na 1 litr šťávy přidáme 1 kg cukru a 2 vanilkové cukry a opět povaříme asi 10 minut. Ještě horké plníme do sklenic s kovovým víčkem a otočíme.
Na jeřabinový likér přidáme 1 dcl tuzemáku na 4 dcl tohoto sirupu. 
2l - Černé jeřabiny
1l - Voda
1kg - Cukr
2ks - Vanilkový cukr
1dcl - Tuzemák
příprava - 50 minut
vaření - 60
Kategorie Nápoje
Uvařila MartinaJanečková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account