187

Špagety s lilkem

Vytisknout recept
Věděli jste, že staří Řekové věřili, že nadměrná konzumace lilku připraví člověka o rozum?
Rajčata spaříme horkou vodou, přelijeme studenou vodou a pak oloupeme a nakrájíme. Lilek omyjeme, nakrájíme na plátky silné cca 7 mm, posypeme solí a necháme asi 20 minut stát.
Poté omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Olivový olej rozpálíme, přidáme česnek a cibuli a osmažíme do růžova. Během smažení přidáme 1/2 natrhaných lístků bazalky.
Do pánve vsypeme rajčata, chvíli opečeme, pak přidáme sůl, přiklopíme a dusíme na mírném ohni cca 1 hodinu.
Mezitím lilek mírně osolíme, obalíme v hladké mouce a na středním ohni lehce osmažíme. Jakmile jsou rajčata rozvařená, přidáme zbylé natrhané lístky bazalky, cukr, pepř a trochu citronové šťávy.
Pak vsypeme do pánve lilek a vaříme cca 5 - 10 minut, až se lilek trochu rozvaří. Mezitím uvaříme špagety, smícháme a podáváme. 
50ml - Olivový olej
1ks - Cibule
500g - Rajčata
ks - Hrst listů čerstvé bazalky
2stroužek - Česnek
1lžička - Sůl
1ks - Lilek
ks - Mouka na obalení lilku
ks - Pepř
1lžička - Cukr
ks - Citronová šťáva
400g - Špagety
příprava - 1 hodina 15 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila HanaŠemíková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account