261

Skořicové muffiny s jablky

Vytisknout recept
Původně byly muffiny určeny hlavně k snídani. Ale jsou vynikající i na svačinku či jako pohoštění pro hosty.
Heru utřeme do pěny s cukrem a vejci. Pak přidáme citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citrónu, šťávu se skořicí a čokoládu nakrájenou na kousky. Nakonec vmícháme mouku s kypícím práškem.
Hotové těsto naplníme do formy vymazané a vysypané hrubou moukou asi do 1/3.
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kousky a umístíme do středu formiček na těsto. Pak doplníme zbylým těstem.
Skořicové muffiny s jablky pečeme na 180 stupňů Celsia asi 20-25 minut.
50ml - Mléko
1ks - Vanilkový cukr
100g - Cukr moučka
1/2ks - Citrón
1lžička - Skořice
60g - Hera
1ks - Prášek do pečiva
2ks - Jablka
180g - Hladká mouka
2ks - Vejce
50g - Čokoláda
2lžička - Citrónová šťáva
příprava - 25 min
vaření - 30 min
Kategorie Dezert
Uvařila HanaKlimentová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account