167

Sacher dort

Vytisknout recept
Nezapomeňte, že tento legendární dezert podáváme s pořádným kopcem šlehačky 🙂
Čokoládu nalámeme na kousky, rozpustíme ve vodní lázni a necháme za stálého míchání zchladnout. Mezitím ručním šlehačem vyšleháme do pěny máslo, cukr a žloutky. Nakonec přimícháme čokoládu.
Ke směsi pozvolna přisypáváme mouku s práškem do pečiva a přidáme vyšlehané bílky (postupujeme zlehka, aby sníh nespadl).
Formu o průměru 23 cm vymažeme, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní směs. Pečeme přibližně 60 minut na 175 stupňů Celsia.
Korpus necháme vychladnout a horizontálně ho rozkrojíme. Nyní si připravíme meruňkovou glazuru. Marmeládu dáme do kastrůlku a na středním plamenu přivedeme do varu a asi 3 minuty povaříme. Stále promícháváme. Získáme lepkavou hutnější směs, kterou promažeme korpus a namažeme i celý povrch a strany dortu. Necháme zaschnout.
 
POLEVA
100 g čokolády na vaření
100 g másla
Čokoládu a máslo rozpustíme ve vodní lázni. Takto připravenou polevou přelijeme celý dort. Povrch i strany dortu by měly být dokonale pokryté.
Dort uložíme do chladničky, aby poleva úplně ztuhla.
Tento legendární rakouský dezert podáváme s pořádným kopcem šlehačky a šálkem dobré kávy.  [x]
6ks - Vejce
140g - Máslo
140g - Cukr
140g - Mouka
1/2 lžičkyks - Prášek do pečiva
ks - Meruňková marmeláda
180 gks - Čokoláda na vaření nebo kvalitní hořká čokoláda (min. 55% obsah kakaa)
příprava - 1 hodina
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila TerezaVaněčková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account