116

Rychlý perník

Vytisknout recept
Připravte si k nedělní kávě nadýchaný dezert. Vyzkoušíte tip od Markéty?
Ušleháme vejce s cukrem, přisypeme cukr a stále šleháme. Do ušlehané hmoty přidáme zbylé ingredience a ušleháme hladké těsto.
Do pekáčku (20x30 cm) nalijeme olej a rozlijeme ho po celé ploše pekáčku. Vlijeme těsto a pečeme 20-25 minut (prvních 10 minut na 200 stupňů Celsia, pak na 150 stupňů Celsia).
Perník po vychladnutí můžeme rozřízout a promazat marmeládou nebo krémem podle chuti.
0,5l - Hladká mouka
2ks - Vejce
0,25l - Mléko
0,25l - Cukr krupice
1ks - Kypřicí prášek do perníku
3lžíce - Kakao holandského typu
0,5sklenička - Olej
příprava - 25 minut
vaření - 15 minut
Kategorie Dezert
Uvařila MarkétaČermáková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account