388

Ražniči z trouby

Vytisknout recept
Tento recept se předával mezi kamarádkami a získal si hned velkou oblibu!
Hluboký pekáč vymažeme sádlem nebo olejem. Pokrájíme maso na menší plátky, cibuli na kroužky, česnek na plátky, anglickou slaninu na proužky a klobásu na kolečka. V míse smícháme dohromady všechny výše uvedené suroviny a rozložíme do pekáče. Podlijeme 2 dcl vody nebo vývaru, přikryjeme a v troubě při cca 190 stupňů Celsia dusíme cca 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme, až maso zčervená a je měkké. Podáváme s brambory, hranolkami, bramborovu kaší, kyselým okurkem, různými saláty. Chutná i s chlebem a kyselými okurkami.
Je to jídlo méně pracné na přípravu (odpadá napichování na špejle) a je vhodné i pro návštěvy.
Tento recept jsme si vzájemně předávaly mezi kamarádkami a získal si hned velkou oblibu.
 
1 kg - Vepřová plec
1ks - Červená kapie
20dkg - Anglická slanina
1ks - Pikantní klobása
ks - Pepř, sůl, mletá paprika dle chuti
příprava - 1 hodina 15 minut
vaření - 15 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account