
Sytá a dobrá: Polévka horalka nahradí i hlavní jídlo
V tlakovém hrnci rozpustíme ve 2 litrech vody 3 kostky masového bujónu a maso uvaříme. Houby pokrájíme na silnější plátky, mrkev a brambory na kostičky. Ve větším hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme postupně houby, mrkev a brambory, mírně osolíme, přidáme kmín, pepř a podléváme vývarem z masa a bujónu. Po změknutí všeho dolijeme zbytek vývaru. Polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou a krátce povaříme. Dochutíme a zakapeme octem. Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájené maso. Při podávání posypeme pažitkou. 50dkg - Libová vepřová plec50dkg - Houby1ks - Cibule3ks - Brambory1ks - Mrkev1ks - Smetana5dkg - Hladká mouka3ks - Masový bujón kostky1lžíce - Ocetšpetka - Pepř, sůl, drcený kmínpříprava - 30 minutvaření - 10 minut