357

Sytá a dobrá: Polévka horalka nahradí i hlavní jídlo

Vytisknout recept
Výborná zeleninová polévka obzvlášť dnes sedne. Zkuste tuhle!
Sytá, hustá polévka, která nahradí hlavní jídlo a krásně zahřeje.

V tlakovém hrnci rozpustíme ve 2 litrech vody 3 kostky masového bujónu a maso uvaříme. Houby pokrájíme na silnější plátky, mrkev a brambory na kostičky. Ve větším hrnci na másle zpěníme nakrájenou cibuli a osmahneme postupně houby, mrkev a brambory, mírně osolíme, přidáme kmín, pepř a podléváme vývarem z masa a bujónu.
Po změknutí všeho dolijeme zbytek vývaru. Polévku zahustíme ve smetaně rozmíchanou moukou a krátce povaříme. Dochutíme a zakapeme octem. Do hotové polévky vložíme na kostičky nakrájené maso. Při podávání posypeme pažitkou.
 
50dkg - Libová vepřová plec
50dkg - Houby
1ks - Cibule
3ks - Brambory
1ks - Mrkev
1ks - Smetana
5dkg - Hladká mouka
3ks - Masový bujón kostky
1lžíce - Ocet
špetka - Pepř, sůl, drcený kmín
příprava - 30 minut
vaření - 10 minut
Kategorie Polévka
Uvařila ZdeňkaJelesnianská

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account