Nakládaní smraďoši

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 30 minutes
Uvařila HanaKlimentová

Ingredience

  • 3 ks Romadur
  • 3 ks Cibule
  • 10 lžíce Olivový olej
  • 1 lžíce Podravka pikant
  • 1 lžíce Ocet balsamico
  • 1 lžíce Podravka bylinková
  • 1 lžíce Paprika sladká
  • 10 lžíc Voda

Instrukce

  • Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Romadůr nakrájíme na cca 1/2 cm kousky.
    Ingredience na marinádu smícháme bokem v hrnku.
    Připravíme si zavařovací sklenici nebo jinou uzavíratelnou nádobu (nepoužívejte plast!), cca 0,5 - 0,7 litru velkou.
    Na dno sklenice naskládáme kolečka cibule ve 2 vrstvách. Na cibuli položíme Romadur a další 1 vrstvu cibule, a tak až do naplnění sklenice (končíme cibulí). Průběžně lehce stlačujeme. Naložený Romadur zalijeme připravenou marinádou. Uvolníme vzduchové bubliny a dolejeme, aby byla láhev zcela plná.
    Láhev uzavřeme a necháme asi týden uležet, pokud jsme hodně nedočkaví, můžeme kanzumovat již po 5ti dnech.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account