142

Lehká večeře či předkrm

Vytisknout recept
Mám ráda zdravá, snadná a rychlá jídla a toto je jedno z nich. Vyzkoušejte!
Do osolené vody dáme vařit červenou čočku.
Špenát propereme a mírné pokrájíme. Přisypeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přisypeme nastrouhaný sýr, zalijeme olejem (já použila olej z ostropestřece mariánského, ale doporučuji jakýkoliv ne moc výrazný olej) a promícháme.
Čočku necháme trochu rozvařit do mírné kaše. Smícháme s prolisovaným česnekem (cca 2 stroužky) a snastrouhaným parmezánem (podle chuti cca. 4lžíce). Chcete-li čočku pikatnější můžete ochutit trochou chilli či kayenským pepřem.
Na talíř rozprostřeme salát a na něj umístíme hnízdo z čočky, posypeme lněnými semínky. Díky čočce je to celkem sytá ale zároveň lehká večeře. Tento pokrm se dá naservírovat i v miniporcích na malé talířky, kde splní funkci předkrmu.
🙂
cca 250g - Listy baby špenátu
1hrnek - Červená čočka
podle chutiks - Parmezán
podle chutiks - Česnek
1 - 2ks - Červená cibule
2 - 4lžíce - Olej
na posypáníks - Lněné semínko
příprava -
vaření -
Kategorie Předkrm
Uvařila VeronikaŠímová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account