124

Krémová rajská s knedlíkem

Vytisknout recept
Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.
Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava. Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.
Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.
Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s knedlíkem, třeba hrníčkovým.
1kg - Hovězí maso
1-2ks - Cibule
cca 5lžíce - Olej
cca 40g - Hladká mouka
cca 1l - Hovězí vývar
40g - Máslo
4ks - Rajský protlak (malý)
ks - Sůl
2ks - Bobkový list
8ks - Pepř černý celý
1lžička - Hořčičné semínko
ks - Cukr
8ks - Nové koření
1lžička - Tymián
příprava - 1 hod 30 min
vaření - 15 min
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila HanaKlimentová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account