96

Koblížky

Vytisknout recept
Máte rádi vůni teplých čerstvých koblížků? Co si zkusit doma udělat vlastní? 🙂
Do menšího hrnce nalijeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
Těsto musí být krásně hebké, poté ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, aby se nelepilo. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať se nespálí!
 
 

1kg - Polohrubá mouka
2 kostky ks - Kvasnice
6 žloutkůks - Žloutek
140g - Moučkový cukr
140g - Máslo
2dcl - Mléko
špetka - Sůl
7 lžicks - Rum
3 kostky ks - Tuk Omega
1lžička - Cukr krystal
ks - Marmeláda
příprava -
vaření -
Kategorie Dezert
Uvařila LudmilaJedličková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account