121

Kachní prsa s jahodovou omáčkou

Vytisknout recept
Tak to je tedy delikatesa! Vyzkoušíte tip, který s námi sdílí LIDULE83? 🙂
Maso zlehka opepříme a osolíme. Opékáme nejdříve kůží dolů na rozehřátém másle, pak je obrátíme. Opečená kachní prsa překryjeme alobalem a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si připravíme jahodovou omáčku. V menším hrnci zasypeme jahody cukrem a pomalu vaříme, aby jahody pustily šťávu. Přilijeme balzamikový ocet, přidáme větvičku rozmarýnu a vaříme ještě asi 5 minut. Zredukovanou omáčku podlijeme portským vínem a vyvaříme alkohol. Rozmarýn vyjmeme.
Kachní prsíčka podáváme se šťouchanými bramborami přelité jahodovou omáčkou.
 
4ks - Kachní prsa s kůží
1lžíce - Máslo
200g - Čerstvé jahody
1ks - Větvička rozmarýnu
1lžíce - Třtinový cukr
1lžíce - Balzamikový ocet
100ml - Portské víno
ks - Sůl
ks - Pepř
příprava -
vaření - 50 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LudmilaJedličková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account