159

Jahodový koláč s mandlemi

Vytisknout recept
Skvělý a rychlý sezónní dezert, po kterém se jenom zapráší. Zkuste ho.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Máslo vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny, přidáme vejce a vanilkový cukr a ještě krátce prošleháme. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a jemně ji vmícháme do těsta.
Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme do formy. Pečeme 15-20 minut, pak vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout.
Mezitím smícháme jahody se lžící cukru a dáme na chvíli do chladu. Bílky ušleháme do tuha a postupně přidáváme cukr.  Jahody rozdělíme na předpečené těsto, pokryjeme sněhovou hmotou a posypeme plátky mandlí. Pečeme dalších 15-20 minut dokud sníh lehce nezhnědne. Koláč nejlépe chutná ještě teplý.
125g - Máslo
80g - Třtinový cukr
1ks - Vejce
1lžička - Vanilkový cukr
120g - Hladká mouka
1lžička - Prášek do pečiva
300g - Čerstvé jahody
1lžíce - Krupicový cukr
2ks - Bílky
120g - Krupicový cukr
30g - Plátky mandlí
příprava - 40 minut
vaření - 30 minut
Kategorie Dezert
Uvařila HanaŠemíková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account