105

Jablečný koláč

Vytisknout recept
Tenhle původně francouzský hit prostě musíte mít ve svém repertoáru!
Smícháme vejce, cukr, olej, skořici, mléko a mouky s kypřicím práškem. Vznikne lité těsto, které nalijeme na plech s vyšším okrajem, vyloženým pečicím papírem.
Poklademe pokrájenými jablky, které můžeme ještě dle chuti přisladit cukrem a skořící. Posypeme žmolenkou.
Pečeme 5 minut na 200 stupňů Celsia, pak 25 minut na 180 stupňů Celsia.
2ks - Vejce
3/4hrnek - Cukr krystal
4lžíce - Olej
10dkg - Hladká mouka
20dkg - Polohrubá mouka
2dcl - Mléko
1ks - Kypřicí prášek
1lžička - Skořice
ks - Jablka
ks - Žmolenka
příprava - 30 minut
vaření -
Kategorie Dezert
Uvařila MartinaJanečková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account