99

Dýňová polévka, ideální podzimní oběd

Vytisknout recept
Dužinu dýně (bez semínek) nakrájíme na kostičky, povaříme v malém množství vody a rozmačkáme nebo rozmixujeme. Na mírném ohni rozpustíme margarín, přidáme nakrájenou cibuli, bramboru, celer, bobkový list a mícháme několik minut.
Pak přidáme dýňovou dužinu, rajčata, koření a drůbeží vývar. Pomalu vaříme pod pokličkou zhruba 30 minut. Vyjmeme bobkový list, polévku rozmixujeme a zředíme mlékem na požadovanou konzistenci. Necháme ji přejít varem, dochutíme citronovou šťávou.

Podáváme teplou s chlebovými kostkami, jogurtem a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Tento recept je výborný i pro malé děti, špetka pepře je na takové množství minimum a může se vynechat a chuťově je výborná.

Dobrou chuť!

4hrnek - Dužina z dýně
2lžíce - Margarín nebo máslo
2ks - Malá nakrájená cibule
1ks - Stvol nakrájeného zeleného celeru
1ks - Střední nakrájená brambora
2hrnek - Drůbeží vývar
1hrnek - Sterilovaná rajčata
1hrnek - Mléko
1/4lžička - Čerstvý nebo sušený tymián
1špetka - Mletý pepř
1ks - Bobkový list
ks - Sůl
ks - Citrónová šťáva
ks - Zelená petrželka
1ks - Bílý malý jogurt
ks - Osmažený rohlík nebo chlebové kostky (krutony)
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Polévka
Uvařila VeronikaVajdová

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account