116

Bílé myšky

Vytisknout recept
Netradiční kokosové cukroví, které se zalíbí hlavně dětem.
Uvaříme mandle, oloupeme a rozpůlíme (vzniknou nám tak ouška).
Na těsto potřebujeme: 2 hrnky kokosu (500g), 2 hrnky cukru (500g), to promícháme a přidáme 2 bílky, dále rum podle potřeby, aby se dala hmota tvarovat. Vznikne hmota, ze které uválíme v dlaních kuličku o velikosti "rumové koule". Následně položíme na otočený hluboký talíř a modelujeme do tvaru myšky. Je dobré si připravit misku s vodou a čistou utěrku na oplachování a osušení dolepených rukou. Doporučuji začít od čumáčku. Po vytvarování jemně zapíchneme mandle (ouška) a do zadečku párátko (ocas). Přendáme opatrně na hladký povrch (umělohmotné prkýnko nebo tác) a necháme jeden den volně ztuhnout. Poté jemně podebereme nožíkem a přendáme na talíř.
Nakonec rozehřejeme čokoládu a špejlí zdobíme očka a čumáček.
500g - Kokos
500g - Cukr moučka
2ks - Bílky
ks - Rum
ks - Mandle
ks - Čokoláda na vaření
ks - Párátka
příprava -
vaření -
Kategorie Cukroví
Uvařila LudmilaJedličková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account