156

Aglio Olio e Peperoncino

Vytisknout recept
Feferonky a česnek... znáte lepší pár pro štiplavý jazyk?
Klasika italské kuchyně a zároveň naprosto jednoduchá rychlovka. Uváděné množství česneku, chilli papriček a parmezánu je dle mých chutí, normálním jedincům bude určitě stačit mnohem méně... Není to také ani jídlo vhodné ke konzumaci před schůzkou s opačným pohlavím... Vlastně není vhodné před jakýmkoliv kontaktem s dalšími jedinci 🙂
 
Příprava: Dáme vařit osolenou vodu na špagety, mezitím si oloupeme česnek a nakrájíme ho na plátky. Chilli papričky nasekat (včetně semínek). Špagety vložíme do vroucí vody a asi po 5 minutách na pánvi rozehřejeme olivový olej, ne na příliš vysokou teplotu. Orestujeme na něm česnek s chilli papričkami, pouze krátce, aby česnek nezhnědl. Mezitím se dovařily špagety, které scedíme (trochu vody si ale odlijeme do hrníčku) a přidáme do pánve. Přilijeme malinko vody ze špaget a přidáme petrželovou nať dle chuti (může být čestvá i sušená). Nakonec posypeme parmezánem.
 
Dobrou chuť!  [x]
3lžíce - Olivový olej
6stroužek - Česnek
3ks - Malé chilli papričky čerstvé
40g - Parmezán
2špetka - Petrželová nať
100g - Špagety v suchém stavu
2špetka - Sůl
příprava - 10 minut
vaření - 10 minut
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila evapérková

©2022 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account