S jarem přichází příliv nové energie a myšlenek. A Eva Marková má pro vás skvělý návod!
Jak si zpříjemnit předjaří?

Předjaří je úžasné období pro přípravu na jaro.

Měly bychom ho maximálně využít. A že je jak! Dopřejte si ozdravný koktejl aktivit a nezapomínejte přitom na žádnou část vaší osobnosti! V zenu je nezýváme čtyřmi elementy.

1. Osvěžte svojí mysl!

Bývá zvlášť po zimě velmi zanesena. Než stihly vyprchat všechny organizační, technické a kulinářské záležitosti kolem Vánoc, už jsme si dávaly předsevzetí a závazky do nového roku. Pořád jsme nesundaly všechna nabraná kila, která vadí ve skutečnosti jen naší hlavě. A možná nás také velmi tíží termín pro podání daňového přiznání, na který stále myslíme a ne a ne ho udělat. Myslete taky jednou jen na sebe! Zajděte na nějaký zajímavý rozvojový seminář, do knihovny, na vernisáž! Ucítíte ten příliv nové energie a hlavně myšlenek. Z nových inspirací, setkání a vjemů!

2. Pusťte žilou svým emocím!

Smějte se! Vyrazte s dětmi nebo známými do zoo a rozněžněte se nad novými přírůstky. Jděte na matějskou a dopřejte si jízdu tou nejbláznivější atrakcí. Zadivočte si na parketu v tančírně, v rytmu tanga. Dojměte se u oblíbeného a zaručeně fungujícího filmu.  Zkrátka, vystupte z hlavy a jen prožívejte! Volně a svobodně, tak, jak si vaše šťastné emoce zaslouží!

3. Posilněte tělo!

Vyrazte v sobotu brzo ráno na farmářský trh. Pěšky! Nakupte čerstvou, voňavou zeleninu. V předjaří není nic lepšího, než zelný salát. Má tolik vitamínu C, že už po první porci budete cítit příliv vitality. Když půjdete pěšky i zpátky domů, večer celé své tělo příjemně ucítíte. Zase něco nového a zdravějšího, než hodina ve fitku.

4. Nezapomeňte na duši.

Kupte si knížku, při které zapomenete na celý svět. Vyhraďte si každý den chvilku, kterou budete mít sama pro sebe. Meditujte, není to složité. Jen tak buďte, vědomá, ale bez obsahu, bez myšlenek. Stačí chvíle a ucítíte klid a harmonii. Zacvičte si jógu, nebo se jen tak odpoledne natáhněte u příjemné hudby. Spočiňte. Možná usnete. Může být něco krásnějšího?

5. Mysl, srdce, tělo a duše.

Čtyři vzájemně neoddělitelné entity. V jaké kondici na jaře budou, záleží jen na nás. Vše máme ve svých rukou.

Chcete-li do nich nahlédnout víc, zavítejte na některý z večerních zenových seminářů: http://www.maitrea.cz/akce/zen-pro-kazdy-den
Těším se na Vás!
Eva

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account