Máte rádi svého pejska. Kupujete mu pamlsky. U psů je to stejně jako u lidí. Pamlsek sem a pamlsek tam. Svému pejskovi dopřáváte víc jak sobě!!!! Přidá se žádný pohyb a nastanou zdravotní problémy.


Tento problém si neuvědomíte ihned, pokud psovi nedopřáváte spoustu pohybu a správně podávanou stravu. Nejčastěji se obezita začíná řešit při veterinární prohlídce u vašeho lékaře.


Nejjednodušší způsob, jak laicky poznat, že váš pes je obézní je následovný: Při hlazení vašeho psa se pokuste mírným tlakem nahmatat páteř a žebra. U zdravého psa v dobré kondici je snadné nahmatat páteř i žebra bez většího tlaku. Pakliže jeho páteř ani žebra necítíte ani po větším tlaku, pak je váš pes obézní.
Jestliže váš pes skoro nejí nebo přijímá málo potravy a je stejně obézní, neznamená, že je to nemožné. Je totiž pravděpodobné, že v průběhu života přijímal v potravě více kalorií, než může svým pohybem zpracovat, a tak je jeho příjem potravy malý.
Pes s nadváhou může trpět problémy s klouby nebo kyčli a zároveň i řadu dalších. Proto je velmi důležité dodržovat pestrou stravu a řádný pohyb. Váš veterinární lékař Vám doporučí nízkokalorické krmení.
Takže z toho plyne: Pejsky nepřekrmovat a šupky do přírody. Prospěje to vám i vašemu psovi.


 
 
Zdroj: https://www.sportovni-kynologie.cz/pece-zdravi-a-nemoci/obezita-u-psu/

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account